מבוגרים, ילדים ומי שביניהם – ככה תתאפרו לפורים בלי לפגוע בעור

אם יש יום שבו יש לנו רשות ללכת עד הסוף עם האיפור שלנו, הרי זה פורים. מתי עוד אנחנו רשאיות לכסות את כל הפרצוף שלנו באיפור באופן שיתקבל בברכה ובחיוך? אבל למרות כל הכיף והשמחה, כל האיפור הזה פשוט לא הכי טוב לעור שלנו וכמובן גם לא של הילדים.

לכן, הושבנו את קלרה שמואל, הקוסמטיקאית הפרא-רפואית בקליניקה שלנו, לשיחה צפופה על פורים, איפור ועור. כשביקשנו להבין איך זה שתחפושת תמימה שאליה אנחנו מתמסרות רק פעם בשנה, יכולה להזיק לעור שלנו קלרה הסבירה ש״זה נגרם בגלל שתחפושות רבות לפורים מצריכות כמות די משמעותית של איפור, כמות שהנקבוביות שלנו לא רגילות אליה. האיפור הכבד הזה יכול לסתום את הנקבוביות ולגרום לתגובות אלרגיות, לפצעונים, לפריחות ולשחורים״.

אז כדי לתת לעור שלכן הזדמנות לקום רענן, עד כמה שאפשר, בבוקר שאחרי מסיבת הפורים הפרועה שהלכתן אליה, וגם כדי להגן על עורם וגופם של הילדים מפני חומרים מזיקים, הנה כמה טיפים מקצועיים מקוסמטיקאית מנוסה.

1. שימו לב למבחר

עד לפני כמה שנים, היו לנו רק שתי אפשרויות – או להשקיע באיפור מקצועי יקר שמשמש שחקני תיאטרון או לקנות בזול בכל חנות צעצועים וחומרי יצירה (כשהאיפור הזול הזה הוא זה שעלול לגרום לכן להתעורר עם סיוט של עור בבוקר למחרת). למרבה המזל, היום האפשרויות הרבה יותר רחבות וכוללות גם איפור בטוח ובריא שהוא אמנם יקר יותר, אבל לא יקר מדי.

״כמה מהאפשרויות הזולות יותר בשוק מכילות מרכיבים מזיקים כמו מתכות כבדות, לנולין, פראפין, וזלין לא מזוקק לגמרי ופחמימנים ארומטיים רב-טבעתיים – שהם כולם תרכובות כימיות שלא מיטיבות עם העור״, אמרה קלרה. לכן, לפני שאתן קונות קראו את התוויות ובדקו אם המוצרים מכילים רכיבים כימיים ״שעלולים ללכוד זיעה, שמנים וחומרים אחרים שסותמים את הנקבוביות בעור״, הוסיפה קלרה. ״הימנעו מחומרים אלה וגם ממוצרי איפור שמכילים סוגים שונים של סיליקון, טלק, שעווה ושמן מינרלי. באופן כללי, איפור שאיכותו טובה יותר הוא גם טוב יותר לעור״. 

בייחוד כשמדובר באיפור לילדים, הימנעו גם מתרכובות אלה: אזנולמיין, TEA ,DEA, MEA, M, T, D, טולואן או בנזואן, וסודיום לאוריל פוספט – שחלקם מזיקים לעור אבל כולם גורמים לנזקים פיזיים שונים. 

2. הפחיתו בשימוש חוזר

נכון שזה מאוד לא חסכוני והכי לא אקולוגי, אבל זה לא רעיון טוב להשתמש באיפור שקניתן בפורים בשנה שעברה, ובטח שלא בזה שקניתן לפני כמה שנים. למה? מהסיבה הפשוטה שאיפור שאיש לא השתמש בו במשך תקופה ארוכה יחסית, יכול להיות מצע נהדר לחיידקים. אולי מיותר לציין אבל אם לאיפור יש ריח לא טוב, הוא כנראה מלא בחיידקים ומומלץ לזרוק אותו לפח ולקנות חדש. 

קלרה מסבירה שכמו למוצרים מתכלים אחרים, גם לאיפור יש תאריך פקיעת תוקף ואם לא תזרקו אותו, הוא עלול להזיק לעור שלכן. על גבי האריזה של מרבית מוצרי האיפור מופיע תאריך פקיעת התוקף שלהם אבל כדי להקל עליכן, הנה רשימה של כמה ממוצרי האיפור הפופולריים ביותר ואורך חיי המדף שלהם.

  • אודם – מוצרים מהסוג הזה הם טובים לשימוש למשך שנה וגם אם לא השתמשתן באודם הספציפי כלל, עדיף לזרוק אותו שנה לאחר שקניתן אותו.

  • פריימרים למיניהם – טובים עד שנה מיום פתיחת המוצר. 

  • סומק – בדרך כלל טוב לשימוש למשך שנתיים.

  • איפור לעיניים – גם בצלליות אפשר להשתמש במשך שנתיים. בעיפרון לעיניים, לעומת זאת, אפשר להשתמש במשך שנה מיום פתיחתו. אייליינר נוזלי ומסקרה מומלץ להחליף כל שלושה חודשים. 

״הכי חשוב, לא לקנות איפור שאין עליו תאריך פג תוקף או רשימת מרכיבים. זה הסימן הטוב ביותר לכך שמדובר במוצרים באיכות ירודה״, הסבירה קלרה.

3. עבודת הכנה

לפני שתתחילו להפוך לדמות אחרת, השתמשו בתכשירי ניקוי עדינים כדי להסיר שמנים מהעור, מציעה קלרה. לאחר מכן, הכינו את העור שלכן עם פריימר קליל שאיננו מכיל סיליקון. 

״אם משתמשים במוצרי איפור באיכות נמוכה, שעלולים לגרום לגירויים בעור, חשוב מאוד למרוח על העור הנקי קרם פנים מזין במיוחד, שגם מספק לו חומרים חיוניים וגם מגן עליו מפני החומרים המזיקים שבאיפור״. 

4. שטיפה

הקסם האמיתי שיציל את העור שלכן ושל הילדים יתרחש כאשר תסירו את האיפור מהפנים. כלומר, בשום אופן אל תרשו לעצמכן להירדם כשהאיפור עדיין על פניכן. ״אם האיפור מבוסס שמן, עדיף להשתמש בתכשיר ניקוי שגם הוא מבוסס שמן״, מציעה קלרה ומסכמת, ״אני ממליצה על ניקוי כפול לכל מי שמשתמשת באיפור כבד. אחרי הניקוי הראשוני, טבלו צמר גפן במים מיסלריים (מים מזוקקים) ונקו את העור כדי להסיר גם את השאריות האחרונות של האיפור. אם באמת הלכתן עד הסוף והשתמשתן בהרבה מאוד איפור, אולי כדאי להוסיף גם שלב של פילינג עדין לפנים״. 

עם זאת, כדי להסיר איפור מפניהם של ילדים ובני נוער אין צורך לעשות דבר מלבד לשטוף את הפנים ולאחר מכן לחטא אותם בעזרת סבון ומי פנים.

שיתוף

רוצה לקבל עוד פרטים על הטיפולים שלנו?

אפשר לדבר איתנו בטלפון או ב-WhatsApp במספר: 03-5278128

או למלא את הטופס וניצור איתך קשר בהקדם

דילוג לתוכן